Kuchnia domowa
Dla naszych Gości po wcześniejszym ustaleniu przygotowujemy śniadania i obiadokolacje. Serwujemy posiłki z kuchni polskiej jak i międzynarodowej oraz dania wegetariańskie.
W kuchni Zającówki gospodyni przygotowuje dla naszych gości wędliny, które samodzielnie wędzimy we własnej wędzarni – szynki, schaby, ogonówki czy pyszny boczek o aromacie wiśniowego drzewa. Specjalnością gospodarzy są również wędzone sery i ryby oraz zapiekanka z kociołka myśliwskiego przygotowywana na ognisku.
W naszej kuchni wykorzystujemy regionalne produkty takie jak np.: Miody Sudeckie, zioła z pobliskiej łąki, grzyby z okolicznych lasów, w sezonie letnim owoce i warzywa z naszego ogrodu, kurze jaja oraz sery produkowane i dostarczane przez okolicznych gospodarzy.
Na Państwa życzenie jesteśmy wstanie przygotować okolicznościowe przyjęcie, ewent, urodziny lub bankiet z suto zastawionym stołem. Zapraszamy do organizacji spotkań integracyjnych, przyjęć plenerowych, biesiad przy grillu, ognisku lub w sali kominkowej.
Śniadania serwowane w formie bufetu.
Obiadokolacja dwudaniowa podawana w wazach i na półmiskach.
Zamówienie na posiłki przyjmowane jest z minimum jednodniowym wyprzedzeniem do godziny 11.00 (nie dotyczy długich weekendów i świąt)
- śniadanie w godzinach: od 9:00 do 10.30
- obiadokolacja o godzinie 18:00
- nie ma możliwości zmiany godzin wydawania posiłków
- obiadokolację gotujemy dla grupy minimum 10 osób
- dzieci do lat 2 nie podlegają opłatom za wyżywienie które wykupują rodzice
- dla grup zorganizowanych dostosowujemy ofertę indywidualnie oraz cenę
Kuchnia dla gości
W naszym obiekcie goście mogą też samodzielnie przygotowywać posiłki.
Na piętrze jest ogólnodostępny aneks kuchenny z niezbędnym wyposażeniem.
Jest też duża wiata grillowa i miejsce na ognisko.